Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

10w Ta'ita'i Molī Ala

O se Aso Gafua faanoanoa i le Big Apple i lenei vaiaso ona o le telefoni totogi mulimuli na se'i ese mai le Times Square eria i le ogatotonu o Manhattan ma toso ese e pei o se faaputuga lapisi.E tatau ona i totonu o se falemataaga, e te manatu, pe afai e te pei o matou.Aua e te popole, o le mea tonu lena o loo agai i ai le toalua lea.
Na amata uma i le 2014 ina ua folafola e Mayor de Blasio e tuleia le manatu o auala aoga i le lumanaʻi.Talu mai lena taimi, o telefoni feaveaʻi i le Aai o Niu Ioka ua suia faʻapitoa e tusa ma le 2,000 Link Wi-Fi kiosks e maua ai telefoni feaveaʻi i totonu o le atunuʻu, faʻaogaina o masini, ma, ioe, faʻaoga Initaneti.Latou te tu'uina atu fo'i fa'amatalaga o le tau, fe'avea'i ma tala fou a le nu'u.
E tele fo'i telefoni totogi a le taulaga, e mana'omia lava e Superman se mea e sui ai a'o savali pea Pili ma Ted i le fale.Ae peita'i, afai e te mana'omia le telefoni ae leai se mea e alu i ai, o le Link kiosk e mo oe.
E ui ina e le'i galue lau fa'aili Cap'n Crunch i le tele o tausaga, ae ose aso fa'anoanoa i le tala fa'asolopito mo Jolly Wrencher, o lona amataga e uiga i se pusa mumu tuai.Ua matou vaʻai i telefoni feaveaʻi o loʻo faʻaauau pea ona avea ma ata, o se faʻailoga lelei lena.
O le fa'aitiitia faifaipea o telefoni feavea'i o lo'o fa'aauau pea mo le tele o tausaga.“Auluulu” i Gardena, Kalefonia.Teu fata telefoni ua aveese i le pakaga i tua atu mo sina taimi.I ni nai tausaga talu ai, na faʻaalia ai e le mekasini 2600 se ata o nei aulelei tuʻua (laʻu ata).O le Wi-Fi kiosk o loʻo taʻua i luga e foliga mai na faia le galuega o le valaʻau i le fale.Ua ou vaai i fale telefoni WiFi i Ausetalia ma Iapani.
Tusitala tuai 2600. O ata o nei mea ofoofogia lautele o loo ola pea ma ua avea nei ma faamanatu.Ua tele naua suiga o fesootaiga.Mai laina telefoni, tau mamao mamao, laina faʻamaumauga, laina telefoni ma isi mea.Sa masani ona ou kopi tupe i le kolisi ma se tupe siliva tuai ma se laina uliuli pe samasama.;)Oi, manatuaga.
E oo lava i le ata tifaga muamua a Christopher Reeves a Superman, sa faigata ia te ia ona maua se pusa telefoni.Na ia mauaina se telefoni totogi, ae o se telefoni e leai se potu.
O lona uiga e le mafai ona latou toe faia le vaaiga masani a Superman [na ia iloa ai e leai ni fale telefoni i Manhattan?
I se mea lata ane o loʻo i ai saʻu pusa mumu na ou faia mai se AT&T autodialer. I se mea lata ane o loʻo i ai saʻu pusa mumu na ou faia mai se AT&T autodialer. Где-то здесь у меня есть красная коробка, которую я сделал из автодозвона AT&T. I se mea iinei o loʻo i ai laʻu pusa mumu na ou faia mai le AT&T telefoni.在这附近的某个地方,我有一个用AT&T 自动拨号器制作的红色盒子。 AT&T 自动拨号器制作的红色盒子. Где-то здесь у меня есть красная коробка с автодозвоном AT&T. E iai la'u pusa telefoni AT&T mumu i'inei i se mea.Ina ua ou i ai iina, sa ou aveina o ia i le konafesi 2600 i Uosigitone DC ma sa talia lelei.Na ou faʻatauina se telefoni i le Dayton ham festival (e le o Hamvention, sa i le Hara Arena, ae o Aukuso poʻo se mea) ma ou te le iloa pe aoga, o lea na ou faʻatau ai.
Ina ua ou siitia atu i ni nai tausaga ua mavae, sa ou mauaina se mea tuai i le faleoloa.Aue, na ou tuua le maa i totonu.E le gata i lea, 2600 anotusi e tutusa lava?I se taimi ua leva na ou auai ai i se fonotaga i Niu Ioka, i se mea i lena taimi sa i ai le masini Metrocard i le malamalama.
Ou te faatauina pea mekasini ma ioe, ou te feiloai mulimuli ane i le lisi.Ae ui i lea, pei o le tele o mea, e le tele se mea i le taimi ua tuanaʻi.
Ua malo lemu le Uso Tele.E le o toe umi ae le mafai le olaga i aso uma e aunoa ma se telefoni e faʻasalalau au gaioiga uma, upu uma ile Google, Samsung, Apple, Winnie the Pooh ma le NSA.
E leʻi leva atu, sa i ai se taimi na lamatia ai e tagata mai le GDR o latou ola e aloese ai mai lenei mataʻituina faʻafefe.
O le faitio e uiga i se telefoni feaveaʻi e pei o le faitio i se modem Initaneti.Ina ia mafai ona galulue uma, latou te manaʻomia se atinaʻe e leʻo i lalo o le pule a se tasi.Olo sela pito i luma, tua DSLAM pe tutusa.Afai e popole tagata e uiga i se tuagane matua poʻo se laʻititi, e tatau ona latou o ese mai le sosaiete.Ia lava atoatoa.
Afai e iai sau telefoni fe'avea'i, o lo'o tulimata'i pea oe, ae le o lau 'upega tafa'ilagi (e leaga tele).
Ua atili ai ona faavalevalea.O le Corona app o se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatulagaina o aia tatau ma e oʻo lava i ID numera poʻo faʻamatalaga teugatupe i luga ole laiga ua faʻateleina le faʻalagolago i telefoni.O telefoni feaveai masani ua le o toe lava, e pei o SMS / feau tusitusia.
Ioe ioe, afai e te le o faʻaogaina lau telefoni i aso nei, e matua faʻatapulaʻa.E le lava le na'o le initaneti.
O le tala fou, e le lava lou taua pe manaia tele mo se tasi e manaʻo e sipai oe, e ui i mea o loʻo taʻu atu e lou la-la poʻo lau faʻataʻitaʻiga suʻega suʻesuʻe paranoid schizophrenic.
E lava le mana faakomepiuta i le ao.E leai se tasi e tatau ona faʻaeteete e te faʻaaogaina e oe lava ia faʻamatalaga mo isi faʻamoemoega.
Fesili atu i 'oti popoto uma ua lokaina pe latou te manatu ia i latou lava e "taua."
E mautinoa e sese lenei mea, ona o loʻo i ai tulafono o loʻo taʻu manino mai ai lenei mea (ma e masani ona felafolafoaʻi i totonu o le faʻamasinoga), faʻaalia le mataʻituina tele e aunoa ma se masalosalo muamua poʻo se faʻamaoniga.
E le na'o le mata'ituina… ae o le “aisea” sa i ai o ia ma oe.Ou te le ofuina se fusiua (sei vagana ua e matua manaomia le “faamafanafanaga” ma e leai se tasi e lagona le tuuatoatasi pe le mautonu…).O le taimi lava ou te litaea ai, e amata ona faʻaputuina e laʻu telefoni le pefu.Ina ia fa'afeso'ota'i a'u, tu'u sau fe'au i lau telefoni (ia, o le laina telefoni/internetline i le taimi nei) ma o le a ou fa'afeso'ota'i oe pe a ou sau i le fale, pe alu e fagogota e su'e a'u… na'o le tele o “totogi” faalemasina e le mana'omia.
Ou te manatua le faaaogaina o ni telefoni feaveai i le malaevaalele pe a ou malaga faatasi.Fa'ai'uga o se vaitau.
E iai le masani a lo'u pule o le tapeina o le telefoni a'o le'i fa'aaogaina.Ona ou iloa ai lea e au lava ia le maoae o i latou.
Ou te mafaufau pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi e le masini Finch i le taimi nei - e manaʻomia e Shah ma Fusco a latou telefoni.
O lo'o aoga pea telefoni a le malo mo tagata ua le maua le avanoa i luga o le initaneti masani ma o lo'o fiafia pea e ta'alo ai.
O le umiaina o se telefoni feaveai o lona uiga o Bieng o loʻo i luga o le initaneti mo aʻu ma le tele o isi, o laʻu faʻaoga o le initaneti o loʻo ou nofo ai e leai se isi filifiliga, na ou tuʻuina atu laina telefoni, ou te leʻi maua lava ni uaea, o aʻu galuega uma i luga ole Initaneti Faatumu punaoa ou te taumafai. ina ia faigata ona siaki pe a mafai.E sili le fa'aofiina o numera “toll-free” po'o le toll-free i lau Wi-Fi hub pe a tula'i mai so'o se fa'alavelave fa'afuase'i ma fa'alavelave.
Ae ou te masalo na faʻaaogaina muamua e tagata e leʻi i ai se telefoni i le fale.O lea na latou taufetuli atu ai i le tulimanu ma valaau se taavale po o Uncle Bob.I le 1972, sa iai se matou faiaʻoga faatoʻā taunuu mai i Peretania, ma na ia faapea mai o le telefoni i le fale e lē masani ai e pei o Kanata.
O le fesuia'i i telefoni feavea'i pe a e le o iai i le fale e fa'ato'a tupu pe a fa'atali le telefoni a le fale.Ona mou atu lea pe a faʻaogaina le telefoni.
Ua mavae aso na tatau ai ona o atu le au Walton i le faleoloa o Ike e faaaoga a latou telefoni.Ina ua tu Jim Rockford i se telefoni totogi e fai se telefoni aʻo tuli se tagata masalomia.
Faatasi ai ma le oʻo mai o leitio, na faʻaalia ai fale telefoni e oʻo lava i leoleo.I le taimi muamua, sa i ai le savali a le avefeau, ae sa le mafai ona tali mai taʻavale leoleo i luga o le walkie-talkie, o lea na latou tu ai i le fale telefoni.
E foliga mai, i se mea i Manhattan, o loʻo ola pea se tasi pe lua pusa telefoni tuai ua tapunia.
Ou te manatu latou te leʻi faʻaogaina fale telefoni talu ona sau Google Voice.E leai se manaʻoga e vaʻavaʻai mo se tasi o loʻo faʻalogo ia te oe, ma o le VPN e faʻafaigata ai ona suʻe i lalo mai le mafanafana o lou fale.
O mea laiti malie, trolls (tamaiti) fai fesili ma le "feusuaiga" punou pe a avea le "tautala" o se "mea" ae sa le atoatoa.E le iloa e le faiga le mea e fai atu ai.Latou te fai mai le itula fiafia.
O aʻu o se tagata Niu Ioka na fanau mai.Fa'alogo i fe'au uma e uiga i le tapeina, tapeina.O se mea faanoanoa moni lava.Faʻafetai i le tusitala mo faʻamatalaga ia Clark, Bill, Ted, o se faʻamanatuga sili o le maualuga o Gotham.E pei ona fai mai Hawkeye Pierce.“Vaai oe i se pepa manaia!”
I Los Angeles, i se tasi o a matou faleʻaiga “aʻoga tuai,” Philip's (taʻutaʻua mo ana sanuisi “French Sauce”), o loo iai se pusa telefoni laupapa tuai i luga o le faamalama i se tasi o puipui.O tagata asiasi uma e tatau ona sau i totonu ma ave se selfie.
Ou te le manatua le vaai ia i latou.Ae e foliga mai e aliali mai i le tifaga, ma o le "North by Northwest" e sau i lou mafaufau.Faapea foi Sale.
Sa ou i QC Montreal i le taumafanafana talu ai ma sa ou ofo i le tele o latou telefoni totogi - sa faigofie lava ona maua.E tusa ma le 10 i latou ile nofoaga ole alalalo ma tasi mo poloka uma e 2-3 ile auala.O loʻo lelei mea uma ma galue lelei.
pe tusa o le sefulu tausaga talu ai.Sa lokaina a’u ma faafuasei ona ou mafaufau po o fea e maua ai se telefoni totogi.Ou te le iloa po o le a se mea ou te faia pe ana le seanoa tagata e lata ane i le metro.o lo'o i montreal
I le fa'aogaina o la matou 'upega tafa'ilagi ma au'aunaga, e te fa'ailoa manino atu i le tu'uina atu o a matou fa'atinoga, fa'atinoga ma kuki fa'asalalauga. a'oa'o atili


Taimi meli: Oke-14-2022